Accions al barri

Accions al barri

Berenar saludable a Roquetes

[Roquetes / 29 de juny de 2018] Com no podia ser d’una altra manera, el projecte Roquetes, barri saludable va estar present en la 40a edició de la Festa Major de Roquetes. El 14 de juny vam organitzar un berenar saludable amb l’objectiu de fer un retorn al barri de tot el treball realitzat durant les dues primeres fases del projecte.

Aquesta activitat es va concebre com la fi de la primera i segona fase d’exploració i contacte d’actius en salut del barri que passen desapercebuts i que són molt importants en les cures i les economies comunitàries. Tot plegat ha donat lloc a un primer mapatge, tallers i accions d’acompanyament a més de 15 entitats i grups de Roquetes. Bona part dels resultats es recullen en aquest blog, on s’han anat publicant els gairebé 40 actius recollits de forma participativa entre els col·lectius i les persones implicades en el procés al llarg d’aquests mesos de treball al barri.

Per a l’activitat, vam muntar dues carpes amb tallers artístics i espais de trobada, just a la plaça davant del CAP. Una taula plena a vessar d’un variat berenar saludable va servir de punt de trobada dels i les participants. Va ser l’excusa perfecta per parlar de salut, i compartir coneixements i experiències.

Al llarg de la tarda, es van acostar a l’activitat un bon nombre de veïns i veïnes del barri: gent gran del casal, integrants d’entitats, persones usuàries del CAP i famílies que estaven al parc infantil, així com educadores i treballadores comunitàries del barri i les professionals de la comissió de seguiment del projecte.

Vam gaudir d’una tarda molt agradable, en la qual totes les persones assistents es van poder refrescar amb unes nutritives broquetes de fruites, van posar en el photocall del projecte sota el lema “Roquetes, barri saludable” i/o es van acostar a l’espai de mapatge d’actius en salut, per compartir els llocs del barri on van a realitzar activitats saludables.

Els nens i les nenes es van divertir fent collages de plats saludables i fotos en el photocall, però tampoc van voler perdre’s l’oportunitat de compartir amb nosaltres els llocs del barri on els agrada anar i què fan per estar sans i feliços.

Podeu visitar el reportatge fotogràfic de l’activitat.

A partir dels mesos de setembre i octubre, s’obre la tercera fase del projecte per crear col·lectivament unes enganxines per marcar els punts saludables d’alguns dels actius en salut recollits i organitzar conjuntament unes rutes pel barri per reconèixer-los. Per fer-ho hem organitzat tres sessions de treball obertes a tothom els dimecres 19 i 26 de setembre i 3 d’octubre de 10h a 12h a l’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes. Us hi esperem!