Sesión Familiar en el Casal Infantil Fundació Pare Manel

Todos los viernes por la tarde en el Casal Infantil Pare Manel de Roquetes realizamos sesiones familiares en donde se reúnen las familias de los niños y niñas que asisten al Casal todas las tardes al salir de la escuela.

El Casal da respuesta en salud social y comunitaria tanto a niños y niñas de Roquetes como a sus familias. A través de una gestión participativa, llevamos a cabo diversas actividades lúdico educativas, así como: talleres de cocina, sesiones de cuidados y de relajación (masajes), sesiones de cine, actividades plásticas y escénicas como pintura, danza y teatro.

Cada viernes tratamos un tema diferente a través de distintas actividades.

Entre todos y todas: familias, niños y niñas, educadores y talleristas, conseguimos construir un espacio donde prevalece la idea del trabajo en equipo y del compartir; así como también, del crear y reforzar los vínculos afectivos y la comunicación dentro de la familia, a través del juego.

En estos encuentros, a partir de compartir tiempo libre en familia, se genera un espacio de educación y aprendizaje mutuo, que es muy saludable para todas las familias.  

Muchos de los familiares coinciden en que la actividad de ir al parque en familia desde el Casal les aporta salud, porque se genera un momento de cuidados y aprendizajes compartidos.

Casal Infantil Fundació Pare Manel


Salir a pasear con los amigos

Salir a pasear con los amigos es una de nuestras actividades favoritas porque reúne todo lo que nos gusta.

Siempre que podemos nos encontramos en diferentes espacios del barrio, ya sea para jugar al fútbol, escuchar música o para quedar con otros grupos de jóvenes.


Es muy recomendable, a nosotros nos hace muy bien porque hablamos de nuestras cosas, nos apoyamos, compartimos  música y también conocemos gente nueva.

Como el barrio es pequeño, a veces salimos a recorrerlo juntos y nos gusta pasear por vía Julia o ir a la playa, pero lo importante es que estemos siempre juntos!

Jóvenes participantes del proyecto Tastet d‘oficis del Pla Comunitari de Roquetes


Quedarse en casa y recibir amigos

A nosotros nos gusta mucho quedar con los amigos en casa, lo hacemos siempre que podemos, sobre todo los viernes, días de lluvia o fines de semana.

Nos reunimos en el sofá para ver películas y jugar a videojuegos, o en la habitación para escuchar música y hablar de nuestras cosas.

Nos gusta porque lo pasamos bien y estamos mucho más cómodos que en la calle, es muy recomendable!


Creemos que pasar tiempo entre amigos y amigas es muy saludable, sea cual sea la edad que uno tenga, siempre hace bien compartir buenos momentos con los amigos y divertirse.


Jóvenes participantes del proyecto Tastet d‘oficis del Pla Comunitari de Roquetes


Caminar por la montaña en familia

Soy una integrante de “Mes amb Meyns”, y una de las actividades saludables que habitualmente practico en familia es “Caminar por la montaña”.

Cada sábado, salimos a caminar en familia. Es una actividad saludable, en un doble sentido, por una parte haces ejercicio físico pero también, compartes momentos con la familia, y desconectas disfrutando de la naturaleza.

Yo le recomiendo a todo el mundo que haga actividades al aire libre con la familia. Le pongo un 10 a esta actividad!!

Vecina del barrio

Activitat de marxa nòrdica

Sóc la Genoveva i vull explicar una activitat molt saludable que fem cada divendres al matí: la marxa nòrdica. Som unes 12-15 persones que solem fer un recorregut d'una hora des del CAP Roquetes-Canteres fins a Canyelles.


No només caminem, aprenem a utilitzar els bastons i sobretot eduquem el cos per caminar en una bona postura i no fer-nos mal.

És una activitat que recomano a tothom, però especialment a les persones que tenen dificultats d'esquena, de genolls, etc. Ens va molt bé perquè treballem molt la higiene postural. Aprens a adoptar la postura correcta per fer-te menys mal, i també a respirar bé. A més de tot això, treballem la coordinació amb els dos bastons.

El fet que sigui una activitat en grup per a mi ja és gratificant, perquè ens trobem, ens socialitzem … I a sobre ens posem en forma!

Genoveva, veïna del barri

Grup d’escolta activa

Som de nou gent del Casal de Gent Gran Les Roquetes. Una altra activitat que considerem molt saludable és el grup d’escolta activa.


És una activitat puntual de l'estiu, on aprenem, ens anem coneixent i ampliem les nostres relacions.

En aquest grup aprenem a escoltar a més de sentir. Es tracta d’una activitat oberta en la qual es pot apuntar tothom.

Casal de Gent Gran Les Roquetes


Jugar al Rummikub

Una de les activitats amb les quals gaudim molt en el Casal de Gent Gran Les Roquetes és jugar al Rummikub.


És una activitat que practiquem durant tot l'any i per descomptat està oberta al fet que s’hi sumi gent.

Recomanem a la gent que aprengui a jugar a aquest joc de taula, perquè és molt entretingut i permet fer servir el cap.

Valorem l'activitat amb un 9, ja que a través del Rummikub que ens ajuntem, ens ho passem molt bé i treballem la memòria.

Casal de Gent Gran Les Roquetes

Practicar el ball en línia

Som un grup del Casal de Gent Gran Les Roquetes. Volem destacar avui una activitat molt saludable per a nosaltres que fem en el casal: el taller de ball en línia.


Aquest taller es realitza en el Casal de Gent Gran Les Roquetes des del mes d'octubre fins al mes de juny, tots els dimarts de 18 h a 19 h.


A tot aquell que li agradi ballar, l’animem que vingui a provar. És molt divertit!!!
No es tracta només de ballar, es tracta de fer colla i de passar-ho bé.

Casal de Gent Gran Les Roquetes


El grup de treball Dones Invisibles

Aquest grup surt amb l'objectiu de donar visibilitat a les dones del barri que contribueixen a la seva construcció, ja que sempre es parla i reconeix als homes però no a les dones.

Invisibles és un projecte que va començar el 2017 amb la idea de fer una exposició de les dones del barri. Es va crear un grup de dones per portar-ho a terme i es va començar a treballar amb dones del barri que han contribuït a construir i que construeixen dia a dia Roquetes, tant urbanísticament com socialment.

Ens reunim dues vegades al mes per treballar. Vam realitzar entrevistes a dones de diferents edats i àmbits, i d'aquestes trobades han sortit diverses produccions: una exposició itinerant, un llibre, una banda sonora amb dues cantautores del projecte i una pàgina web: https://ctoniguida.wixsite.com/invisibles.

Les dones participants en la primera fase van sortir molt contentes: Hi ha dones que van tastar els dos costats, com a entrevistades i com a entrevistadores, i això és fantàstic.

Ara estem en una segona fase del projecte: la idea és fer un documental des d'un punt de vista més social, sobre com les dones de Roquetes s'involucren socialment al barri i com ho compaginen amb la seva vida personal. Animem a totes les veïnes del barri a participar.

Recomanem molt participar en aquest tipus d'experiències perquè és molt gratificant.

Dones Invisibles


Nits infantils a les biblioteques

Sóc en Rubèn i tinc 10 anys. Estic participant en el Berenar Saludable i pensant coses que faig al barri per fer salut.


Una de les activitats que m'encanten que s’organitzin al barri és la nit a les biblioteques.

Consisteix a anar a la biblioteca de nit i, seguint pistes, cercar un objecte que proposa la bibliotecària. Es tracta com de buscar un tresor. M'agrada molt investigar i anar a la biblioteca a llegir els llibres de Geronimo Stilton.

Als nens i les nenes que no vénen molt a la biblioteca de Roquetes, els recomano que vinguin a llegir i a jugar. La majoria de nens i nenes de la meva classe no venen mai, així que els animo a venir!!!

Rubèn, nen del barri

Taller de decoració

Som el grup de decoració de Ton i Guida, i a través d'aquest grup fem moltes coses. Solem organitzar sempre alguna cosa per a les festes. Per exemple, a la primavera decorem el carrer per a la Festa Major. Al Nadal vam fer caretes, etc.


Ens ho passem molt bé. Aquí estem en companyia, mentre que a casa estem soles. Venir dues hores aquí i fer coses ens fa sentir molt bé i fem decoracions que són per a tothom, que tenen un retorn al barri o al local.

És un grup obert al qual animem que s'apunti la gent que vulgui. Treballem la creativitat. Aquesta primavera, per exemple, hem estat arreglant una sala nova i, entre altres coses, hem decorat totes les papereres.

El millor és que fem amistats. No només quedem per venir aquí, hem fet amistat i ara quedem fora d'aquí també per anar a prendre una cervesa, per exemple.

A banda i de forma individual, a casa nostra fem diferents activitats per relaxar-nos:

A algunes ens encanta el ganxet. Ens relaxa i a més ens fa ser creatives i pensar. A unes altres ens agrada més arribar i deixar-nos caure al sofà per llegir,  veure la tele o jugar amb el mòbil… amb la idea de desconnectar de la rutina diària, en definitiva.

La música també és molt important per a algunes de nosaltres, encara que sigui sentir-la de fons mentre fem altres coses. O bé directament posar-nos a ballar, ens sembla molt saludable.

Escriure és una altra activitat que hem descobert algunes del grup. Fins i tot, en alguns casos, ens passava que no en sabíem. Gràcies als tallers d'escriptura del Toni Guida, n’hem après i ara és una de les nostres passions.

El més important és que trobem petites coses que ens facin sentir bé i desconnectar.

Dones del taller de decoració Ton i Guida

Talleres de Cocina “Més amb Meyns cuina”

Somos uno de los grupos de “Més amb Meyns cuina”, y queríamos presentaros una actividad que nos hace sentir muy bien. Todos los viernes por la tarde nos juntamos en el Casal Infantil de Roquetes para hacer un taller de cocina.

Para nosotros y nosotras "Més amb Meyns cuina" es más que una actividad. Se convierte en un lugar de encuentro para aquellas personas que quieren aprender, mejorar e innovar sus maneras de cocinar todo tipo de placeres culinarios (comidas, postres, picoteo…) y al mismo tiempo pasar un buen rato entre compañeros y compañeras, en un ambiente agradable y divertido.

Creemos que es un espacio de aprendizaje en el que cada uno aporta lo que sabe y, a su vez, se lleva nuevas cosas para hacer y compartir en su tiempo libre, con la familia y los amigos. Además, la mayoría somos vecinos y vecinas del barrio. Por eso, el habernos conocido en este taller, hace que amplíes tu vinculación con el barrio y puedas relacionarte con mucha más gente y con más facilidad en cualquier momento del año.

Está abierto a que se sume gente,  es una actividad que recomendamos para todas aquellas personas con ganas de trabajar en equipo, relacionarse con personas de diferentes edades y diversas realidades y sobre todo, con ganas de pasárselo muy bien en la cocina.

Més amb Menys cuina (grupo viernes)


Fer ioga a la platja

Una de les activitats saludables que fem amb la Comissió de Dones del Centre Ton i Guida és anar a fer ioga a la platja durant el mes de juliol.

És saludable en tots els seus aspectes, ens dóna pau i tranquil·litat alhora que ens posa en forma i ens ofereix un espai de companyia perquè ho fem en grup.

A més del ioga, fem un berenar amb fruita, cadascuna porta alguna cosa, compartim i fem xerrades. És totalment recomanable i saludable.

Està obert a què s’hi sumi més gent. Només cal contactar amb la Puri de la Comissió de Dones del Ton i Guida.

Comissió de Dones Ton i Guida

Comissió de Dones del Centre Ton i Guida

És un grup obert a totes les dones. Ens comencem a reunir al novembre, amb l'objectiu principal d'organitzar la setmana de la dona, però també organitzem altres activitats puntuals.

Aquest grup ens fa sentir molt bé perquè ens ho passem bé quan ens reunim per organitzar les activitats, i sobretot després gaudim molt fent les sortides i els tallers, també en veure la cara de la gent i com es diverteix. Realitzem, per exemple, un taller de risoteràpia del qual sortim totes molt contentes.

Les relacions que es creen entre nosaltres mentre organitzem també fan comunitat.

A més, hi ha molta gent del barri que viu sola i no troba motivació per sortir i això l'ajuda.

Quan venim aquí al Ton i Guida, hi ha dues coses que generen satisfacció. En primer lloc, el fet de comprometre's i promoure la participació de les altres, perquè té un efecte multiplicador. I després, la participació de nosaltres mateixes, pel fet de co-crear. És bonic rebre i compartir la creativitat de cadascuna. A més, t’enriqueix molt com a persona, perquè et mostra les teves limitacions i t'enriqueixes amb les aportacions de les altres.

El grup com a tal s'enriqueix alhora que és potenciador de l’enriquiment dels i les altres que hi participen.

Comissió de Dones Ton i Guida

Ir a la Parroquia del barrio

Hola, soy una vecina del barrio que está disfrutando de la "Merienda Saludable".

En Roquetes hay varios sitios saludables, yo destaco uno de ellos “La Parroquia”.

Es una Parroquia católica pero funciona para todo el mundo: está Cáritas, hay un programa de acogida para la gente inmigrante, hay refuerzo escolar para los niños, etc.

Allí se hacen actividades para la comunidad, yo recomiendo a la gente del barrio que venga y participe, porque se trabaja en función de lo que se quiere para la comunidad.

Hay actividades para niños, para adultos, para gente mayor … para todo el mundo sin restricciones. Todo se hace en función de las necesidades de la comunidad.


Vecina del barrio