logo

INTERFÍCIES: Arts visuals – territoris – salut. Mostra La Capella (22 oct. – 17 nov.)

Cartel A4 Expos Interficies LaCapella

Interfícies arriba al final d’un segon cicle de dos anys amb una mostra final des de el dia 22 octubre al 17 desembre , i amb una jornada especial de treballa sobre arts visuals, territoris i cures el dia 14 a les 19h. Com plataforma de cultura i salut comunitària porta activa des de 2017 als barris del Raval i les Roquetes, està liderada per Transductores, amb la coordinació d’un equip docent de psicologia comunitària de la Universitat de Barcelona i xarxes locals de salut i cultura comunitària

Aquest programa es desenvolupa amb la col·laboració de xarxes locals sobre salut i treball comunitari i diversos grups de creadors i creadores , així com grups  d’estudiantes. Interfícies va desenvolupar cinc intervencions artístiques que encreuen les pràctiques artístiques amb la participació ciutadana, els aspectes afectius, comunicatius i socials propis dels barris en els quals es treballa i un conjunt de tallers, esdeveniments, accions i trobades. A més d’aquesta exposició, es portarà a terme una jornada final el 14 de novembre i una publicació en
línia.

Interíicies. Plataforma d'art i salut comunitària

 

mostra visita 2

Visita Institut Jaume Balmes

mostra visita 1

Visita Institut Jaume Balmes

Aquesta mostra inclou diversos materials de quatre de les intervencions artístiques: Roquetes, barri saludable, de Teleduca (2018), Territoris que curen, de Territoris Oblidats, al Raval (2018), Repertoris variats, de LoRelacional, a Les Roquetes (2019) i Estigmes i identitats de barri, del Forn de teatre Pa’tothom, al Raval (2019). D’altra banda, es presenta un espai de documentació amb materials del procés i el treball educatiu i de recerca dels grups d’estudiants i docents implicats, així com una projecció dels vídeos de les diverses intervencions i altres esdeveniments. El cinquè projecte, Els Remeis de la Trini, juntament amb alguns materials dels dos projectes aquí presentats realitzats a les Roquetes, s’exposen en paral·lel al Casal SomLaPera! de la Trinitat Nova del 25 d’cotubre al 5 de novembre.

Cartel A4 Expo Interficies SomLaPera(3)

 

Coordinació

Interfícies / Transductores en col·laboració amb GRICS (Grup de Recerca en Interacció i Canvi Social. Facultat de Psicologia. Universitat de Barcelona)

Context de Les Roquetes

Iniciatives locals > Centre Cultural Ton i Guida, Mesa de Salud del Plan Comunitari de Roquetes, CAP Roquetes-Canteres, Agència de Salut Pública de Barcelona y, en 2019, Institut-Escola Turó de Roquetes, Escola de l’IGOP i Pla de Barris

Grup de creadores 2018 > Teleduca

Grup de creadores 2019 > Lo Relacional

Context del Raval

Iniciatives locals > Fundació Tot Raval, Salut Comunitària El Raval, Agència de Salut Pública de Barcelona, Mediateca Raval, Casal Folch i Torres, Pla de Barris i Espai Social Raval de Fundació Catalunya-La Pedrera

Grup de creadores 2018 > Territoris Oblidats

Grup de creadores 2019 > Forn de teatre Pa’tothom

Context Trinitat Nova

Casal SomLaPera!, Artibarri i Pla de Barris