logo

Escola Cintra: Mostra de 3 micropeces

cintra escola 13 junio_ web
El dia 13 de juny s’han presentat 3 minipeces de teatre desenvolupades amb l’escola Cintra, un centre obert de secundària amb el qual Pa’tothom porta col·laborant fa anys, per integrés el teatre, de diverses formes, en el projecte educatiu amb joves de 2ª i 4ª ESO. Aquest procés es desenvolupa des octubre, ia Interfícies hem donat suport i acompanyament a un dels grups, amb el qual es incorporat una persona de psicologia comunitària i hem desenvolupat també una petita avaluació amb aquest estudiant.

El treball d’aquests mesos s’ha representat al Centre Cívic de Drassanes. Amb més de 40 estudiants de l’escola i el professorat, hem pogut veure les següents mini-peces escèniques.
La primera de 2n de l’ESO ha presentat una cadena de seqüències curtes sobre el bullying que pateix un jove a l’institut, i les qüestions i dilemes morals que se li obren, així com la dificultar d’habitar-o comunicar-ho amb els seus companys o la por a perdre amics.

La segona peça ha estat sobre els prejudicis. La peça situava un viatge d’un jove a Madrid des de Barcelona, amb una persona amb prejudicis racistes. En aquesta situació el jove deixa el seu gat a cura del seu veí Xinès, i es destapa un conflicte racista per part del seu acompanyant.

La tercera peça, de 4a d’ESO, ens posa en situació de prendre responsabilitat de la gent gran amb el títol de “Auién cuida l’àvia”. Tres germans han d’enfrontar al dilema de pagar les injeccions per tenir cura de la seva àvia molt malalta o deixar-ho de fer, mentre estan embolicats en la precarietat i manca de recursos econòmics.

Finalment a manera de colofó també s’ha posat una peça pròpia de Pa’tothom, “clara no s’aclareix” sobre temes de feminisme i assetjament de parella, de treball domèstic i de relacions de gènere.

 

cintra web 2