logo

Remeis de la Trini: procés de treball sobre remeis domèstics i memòries comunitàries

remeis trini _petit

 

Amb motiu de la celebració de la 1a fira d’arts comunitàries FACC&COM que organitzem amb Artibarri, desenvoluparem un procés de treball amb un grup de dones de la Trinitat Nova relacionades amb el Casal de Som la Pera, l’equipament de proximitat que també corganiza la fira i serà la seu.

El taller “Remeis de la trini” busca activar la comunitat de dones com a actius de salut i grup regeneratius de salut dins el camp de recerca que hem desenvolupat amb interfícies. Partint de la premissa que totes les persones coneixen remeis naturals contra algun malaltia o dolor i totes ens recordem de qui ens ho ensenyo o quan el fem servir. Aquests remeis són històries i sabers que ens van transmetre i que transmetem Ens parlen de llocs i altres històries del barri i de les persones

Aquest espai de treball serà un procés de 7 sessions intenses d’investigació i trobades que pretén recuperar les receptes i remeis de salut domèstic que hem heretat de familiars, de xarxes de salut i . Configuren barris saludables, són maneres de vincular saber, espais i territoris. El taller treballarà des dels remeis casolans per construir un receptari propi de salut, i explorar les memòries i persones i situacions on apreníem aquests remeis. Per mitjà de dinàmiques de memòria oral, escriptura i fotografia, crearem entre totes el nostre receptari d’estar per casa del barri per compartir. Aquest receptari ho recopilarem en petites cartilles amb dibuixos, fotos, i un mapa final dels sabers, persones i llocs / memòries que ens evoquen.

Els remeis i memòries es recopilaran, gravessin en vídeo i altres formats, i s’exposaran durant la mostra del Casal de Barri Som la Pera a partir del 21 de juny fins al 31 de juny. Les sessions són obertes i no cal participar en totes per poder participar en qualsevol moment.

cartell facc and com