logo

Comencem a moure’ns / cantar / explicar: procés de les primeres sessions

El procés de “Moure’ns, cantar i contar” que desenvolupa LoRelacional té per objectiu activar els diversos repertoris sonors, gestuals i d’imaginaris sobre elements de benestar de dones, memòries i espais d’acció comunitària. S’han desenvolupat 3 sessions ja amb un col·lectiu de 11 dones del grup Activades per la salut, i altres dones del context de salut comunitària. Cara sessió sempre combina els tres elements del títol: moviment, cant i comptar (memòries).

A la primera sessió, titulada «jo sóc», es treball una primera part de dinàmiques de moviment i reconeixement de les persones per l’espai amb elements com: “2 coses que et defineixen” “Una frase que sempre dic” “Un desieo que tinc “,« Una cosa que vull que passi “, o dinàmiques de passos de vals per trobar-se entre les diverses persones. a la segona part es va generar un poema personal partint de la frase« jo sóc ». Cada participant recita el poema en grup i es reflexiona entre totes. Finalment un membre de LoRelacional va compartir una cançó significativa per a ella: es canta entre qui vulgui i es parla de la seva importància.

En la segona sessió “Em fa feliç” es comença amb l’escalfament dels cossos i gestos, amb la continuació de la coreografiaba del dia anterior afegint gestos dels poemes de “jo sóc”. Després es desenvolupa un treball col·laboratiu de 5 elements que em fan feliç, afegint elements de coses que ens fan feliços (família, platja, néts, cançons, músiques, … .. activitats que ens generen benestar, parlar de la infància i dels llocs , parlar dels espais de barri), i que es materialitza en una instal·lació col·lectiva, amb fotografies personal que es comparteixen i amb moviments i gestos propis.
A llarg termini aquest procés es pretén incorporar elements treballats en totes les sessions, amb espais i gestos perquè al final prengui una forma de poema musical o videoclip, podent-se compartir a les festes de Roquetas.

lo relacional primera sesion

lo relacional primera sesion_2