logo

Metodologies artístiques i salut comunitària. Programa docent (octubre 2018- gener 2019).

interficies_programa docente 2018-2019_pequeño

 

 

Interfícies reprèn la seva activitat docent aquest any amb un nou programa docent. Aquest segon any hem desenvolupat un codisseny integral de l’Assignatura
de Psicologia comunitària, per integrar i treballar metodologies artístiques, investigacions experimentals i treball cooperatiu en grup durant el semestre. Aquest primer semestre servirà de formació col·lectiva, generació comunitat i experimentació de metodologies que després s’aplicaran en el segon semestre.

El programa es desenvoluparà a través de tres grans blocs, durant 14 sessions amb 31 estudiants.

Aquest segon any de la plataforma s’estructura en 3 blocs

-Un primer bloc de treball de tallers amb diverses metodologies artístiques. Aquest segon any el programa experimentarà de forma pràctica treballs de cos, teatre, dansa, investigació sonora i visual a partir del treball amb la mateixa.

_ Un segon bloc de treballs en grup, reflexió i introducció de de dinàmiques de teatre, cos, gestió de processos comunitaris i eines de treball en salut comunitària

– Un tercer bloc de treball de camp en els dos contextos de Roquetas i Raval, amb l’objectiu aplicar les eines desenvolupades en els tallers a través d’derives, accions, investigacions experimentals i un altre tipus de metodologies situades. El treball es centrarà en les temàtiques de salut, actius invisibles, memòries ocultes i xarxes de cures, que són els eixos de treball sobre els quals es desenvoluparà el treball d’intervenció comunitària. En aquest fase es desenvoluparà una mini-intervenció / acció en els territoris, com a retorn i espai final d’aprenentatges situats.

Per saber més de les metodologíes globals:

interficies.indd