logo

Context de sortida Roquetes

El context del Barri de Roquetes és un marc social i polític marcat per la rica gestió, organització i treball comunitari. Un dels punts claus dels plans comunitaris de Barris en la dècada dels 90, i un barri amb un potencial de cultura comunitària molt ric en propostes i activitats. La proposta d’Interfícies pivotarà al voltant de la Taula de Salut comunitària, que porta treballant ja en àmbits de prevenció, treball de comunitat i processos innovadors. Des d’aquest marc trabaremos en estreta col·laboració amb el Casal de Barri Toni i Guida,, de la xarxa de Artibarri i amb Teleduca com a grup de creadores expertes en vídeo comunitari, edu-comunicació i aprenentatge-servei. Aquesta aliança ens permetrà explorar formes diferents d’aplicar la salut comunitària, aprenentatge-servei i metodologies artístiques. A més ens permetrà articular-nos en els ritmes i modes de treball de Roquetas. Una primera fase de negociació i exploració amb les entitats es desenvolupa des de octubre a desembre per concretar el grup motor, les maneres de relació i el treball d’intervenció de la segona fase.

En aquest marc potenciarem el treball de salut comunitària. Treballarem amb grups de creadores previs amb els quals ja hem fet alguna col·laboració, i inclourem li marc de treball de l’assignatura de Psicologia Comunitària, amb grups de 20-30 alumnes, i un grup motor en una segona fase d’entre 6-10 estudiants.

 

Grup de creadores

Teleduca

Teleduca. Educació i Comunicació SCP som un col·lectiu independent i interdisciplinari de professionals. Provenim de diverses especialitats relacionades amb l’educació i la comunicació. Des de 1996, estem desplegant i consolidant un projecte integral d’educomunicació i dinamització comunitària des de la comunicació adreçat a diferents públics i col·lectius.La nostra tasca s’inscriu en el corrent de l’educomunicació (EC) però també conté elements de la comunicació comunitària (CC). Aquests dos camps de coneixement conflueixen i fins i tot es complementen des de les pràctiques. Per tant, contribueixen a desplegar les capacitats i habilitats expressives de les persones i els col·lectius socials diversos, i, en definitiva, de la comunitat.

http://www.teleduca.org

teleduca logo_scp

Materiales de trabajo

Roquetas: memorias que hacen barrio (VOSE) from TransformaFilms on Vimeo.

Roquetas: memorias que hacen barrio (subtitulos castellano) from Transforma Films on Vimeo.