logo

Presentació taller. La calaixera sonora/ 13 de setembre. 18 a 20h

Presentació-taller de la Calaixera Sonora. Material produït pel grup de mestres ‘Mousiké’ i L’Aula al Pati (Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre), dins del projecte “Dispositius Sonors Alliberats”.

Dirigit a mestres i professors de música i persones interessades en pedagogies musicals experimentals.

Conduït per

Joan Francesc Vidal Arasa. Coordinador del grup de mestres Mousiké (ICE de la URV)

Alfred Porres Pla. Responsable del programa L’Aula al Pati (Lo Pati – Centre d’Art Terres d l’Ebre)

Activitat oberta i gratuïta previa inscripció

https://goo.gl/forms/YukD5LljXDrqiLOL2

calaixos

La Calaixera Sonora és una proposta que afronta el paper de la música en la societat actual i, més enllà de la “pedagogie d’éveil”, aposta per una nova “pedagogia de l’apoderament”. Aquest plantejament es vehicula a través d’un procés de de-construcció i re-construcció del dispositiu “sonall”, en el que emergeixen 4 categories que remeten a 4 tipus d’activitats (interessar, explorar, descobrir, jugar) pensades per realitzar-se a l’escola. La Calaixera Sonora és un moble de fusta amb 4 calaixos, un per a cadascuna d’aquestes categories. En la seva fase inicial, de producció dels materials i desenvolupament de les activitats, la calaixera es va emprar per a la realització d’un projecte d’innovació educativa a l’Escola del Poble Nou del Delta. Un cop produït el material didàctic i definides les orientacions pedagògiques que la guien, la calaixera està disponible en préstec a les escoles del territori  o com a model de treball per replicar en altres contextos.

Interfícies és el projecte de mediació de l’Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació amb els diversos continguts que es produeixen al centre.

Aquesta activitat s’enmarca dins del cicle de trobades ‘Vibracions i Sonoritats’ que té com a punt de partida l’exposició de l’Arts Santa Mònica «Lightforms/soundforms» de Brian Eno *,  i proposa espais d’experimentació pedagògics que s’allunyen de l’educació  formal i produeixen altres llocs i aparells on aprendre i generar experiències de sons, cossos i vibracions diferent.

* Durant el mes de juliol i setembre l’activitat familiar Dins del Laberint utilitzarà la Calaixera Sonora com un recurs de dinamització de la proposta per infants, joves i adults.