logo

Arxiu :Educació en les arts. Projectes innovadors

Arxivo web

Presentem l’arxiu d’Educació en les Arts 2015-2017 fruit de la col·laboració de Interfícies amb Collbacat. Aquest arxiu és el resultat de la mostra desenvolupada per dos anys (2016,2017), i conté 29 projectes de tot Catalunya, amb tota mena de pràctiques culturals, nivells i poblacions, des d’àmbits més urbans a més rurals.

Té per objectiu fer accessible i compartir els dossiers que es van presentar a l’espai documental de la mostra L’educació en les arts I i II, de 2016 i 2017 a l’Espai Residència. La selecció d’aquests projectes pretén evidenciar la importància de l’Educació artística principalment a l’educació obligatòria, la seva contribució a l’educació integral, i a la cohesió en el més ampli sentit del seu significat. A més a mes l’arxiu també conte un dossier unificat de la mostr del 2017 amb el focus con xarxes, transversalitati lloc. Un únic dossier amb 6 experiències artístiques de centres educatius i els tallers i altres activitats realitzades pel projecte d’exposició i publicació.

Aquest arxiu online és fruit de la col·laboració duta a terme, en el marc de la seva residencia, entre el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT) i el Programa d’educació i mediació de l’Arts Santa Mònica, Interfícies.

Document global amb tots els arxius

ISSU Arxius 2016

arxiu global 2016

ISSU Arxiu 2017

portada dossier educacion en les arts II 2017

Arxiu online en la web de Arts Santa Mònica

arxius web

Recerca i selecció de projectes

Colbacat i Interfíces

 Edició de continguts

Helena Migueiz, Interficies.

Disseny i maquetació

Lidia Dalmau (2016) / Tomeu Mulet (2017)

Amb les aportacions i col·laboracions de

/2016/

Institut Josep Mestres i Busquets. Escola Miquel Granell. INS Alella. IE Costa i Llobera. Institut La Segarra. Institut Moisès Broggi. Escola l’Espill. Escola Labouré. Escola Isabel de Villena. Escola Nabí. Grau d’Educació Infantil. Fundació Universitària del Bages (FUB). Facultat de Ciències de l’Educació (UAB). Escola Els Encants. Escola Josep Mª de Sagarra. Escola Isabel de Villena. Màster investigació educativa. Especialització Art, Cos i Moviment (UAB). Escola El Martinet. Institut Can Mas. EASD Deià. IES XXV Olimpíada. Institut d’Ensenyament Secundari. IES Frederic Mompou. CEIP Sant Martí. Escola Joan Torredemer. Escola La Maquinista. Schurz High Sccool. Steinmetz High School. Disney ll Magnet School. Monroe Elementary School Franklin Fine Arts Center. InterAmerica Magnet School. John W. Garvy School. Escola d’Art i Disseny ESARDI. Escola Fluvià. Escola Miralletes. Institut Consell de Cent. Institut Milà i Fontanals.

/2017/

Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT)Interfícies, Programa transversal de cultura educació ciutadania del Centre d’Art Santa Mònica, Departament de Dibuix. Facultat de Belles Arts. Universitat de Barcelona; Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal. Facultat de Ciències de l’Educació. Universitat Autònoma de Barcelona i Departament de Didàctica de l’Educació Visual i Plàstica de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.

Els centres educatius participants:

Escola cooperativa El Puig (Esparraguera) ; Escola Miquel Bleach (Barcelona) i Museu Nacional d’Art de Catalunya,Escoles Tàndem ;Institut Moisès Broggi (Barcelona) i Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats.; Escola TretzeVents iWaldorf-Steiner (Sant Cugat del Vallès). Escola Dovella (Barcelona) i Institut-Escola Les Vinyes (Castellbisbal).

Els equipaments culturals:

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Escoles Tandem, Centre d’Art Contemporani, Fabra i Coats Barcelona

Col·laboren

Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Departament de

Cultura de la Generalitat de Catalunya i Associació de Mestres Rosa Sensat.

Producció

Arts Santa Mònica