logo

Post- SiTe Urbà . 3 accions deslocalitzades. Projecte dins Educació viva i ciutat educadora

 

post site foto

 

 

Una altra de les iniciatives activades pel curs Educació viva i ciutat educadora es el equip de treball interdisciplinar Post- SiTe Urbà. Aquest grup interdisciplinari de mestres, urbanistes, gestores i dissenyadores ha generat una estructura efímera de un cub per l’intervenció en l’espai públic com a detonant de processos i relacions a partir de la col·laboració amb la AMPA de la escola Illa Forc Pienc.

D’aquesta manera plantejarà processos de diversos tallers de arts visuals, arts escèniques i disseny mitjanç un dispositiu efirmer d’intervenció urbanística i d’activacions comunitàries en Plaza Fort Pienc (11 mars), l’Espai Jove Boca Nord (18 mars) i l’Arts Santa Mònica. Maria Pia Fontana, Núria Valls, Miguel Mayorga, Rosanna Frasquet, Ana Manaia i Sara Palomares formem part d’aquest equip que a través de propostes gestionen transversalment els diferents coneixements, com ara mestra, arquitectes, urbanistes, estructuristes, i gestores culturals per dur a terme accions creatives.

web: https://postsiteurba.wordpress.com

 

Primera intervenció: Urbanart, Cal·ligrafia urbanes

11de mars. Carrer Ribes, Barcelona (CEIP Fortpienc / EscolaSagrat Cor / CEIP Pere Vila) .

Des de la Comissió Escola i Barri de l’AFA Fort Pienc es va organitzar aquesta activitat anomenada: UrbanART-Cal·ligrafies Urbanes. L’activitat va consistir en dos tipus d’intervenció artística al carrer, elaborades mitjançant diferents escriptures realitzades amb lletres (signatures dels nens) i / o amb signes gràfics elaborats partir de la flor del lloseta, la llamborda tan típica de l’espai públic de la ciutat de Barcelona. L’objectiu principal de l’activitat és plantejar una reflexió sobre la importància del disseny urbà, de l’espai públic i de la seva qualitat ambiental, i que sobretot els nens tingui la possibilitat d’intervenir “a través de pràctiques artístiques i urbanes al carrer.
post site 1_11 marzo_2

Segona intervenció:Ocupart Post-Site Geometria I Moviment.

Dissabte, 18 de març, de 11h a 18h

Activitat desenvolupada en col·laboració amb Centr Boca Nord en la Rambla del Carmel amb Dante, amb Taller Arts plàstiques extendART per Arkizooom, una Interveció plàstica per la graffitera i il·lustradora Nuria Toll: i un taller de Moviment contemporani per Júlia Aragonès.

+ info a la web del Boca Nord

 

post site 2_18 marzo_1

post site 2_18 marzo _3

Tercera intervenció: Cal·ligrafies Urbanes

22 de mars de 11 a 15 h davant de l’Estació Nord

Intervenció artística-urbana organitzada per la comissió Escola i Barri de l’AMPA de l’Escola Fort Pienc . El ‘POST-sITe’ simularà un espai d’entrada “simbòlic” a l’escola, un llindar que albergarà activitats diferents, i posarà en correspondència als parcs i/o espais públics que estan a prop de l’escola.En el cas de Fort Pienc el llindar s’ubicarà en correspondència amb l’espai triangular davant de l’Estació del Nord, en l’Eix del Carrer Ribes-Ali Bei-Sicília.

 

post site _3_23 abril_3

 

post site _3_23 abril

 

Quarta Intervenció ColonizART POST-site amb Turisme De Masses.
A desenvolupa al juny de 2017 La Rambla de Santa Mònica, Barcelona (Centre d’Arts Santa Mònica)

El ‘POST-site’ serà un espai de Reflexió i Crítica sobre el Turisme massiu a la ciutat. L’artefacte ‘POST-site’ s situa a la Rambla de Santa Mònica, convertint-se en un focus d’atenció tant per a turistes com per a vianants. En el seu interior es muntarà una petita exposició de butxaca on es descontextualitzarà l’estàtua de Colom mitjançant fotografies on apareix Colom en llocs inversemblants de Barcelona i, d’altra banda, hi haurà un petit forat en un
els paraments verticals, com un ull d’una porta, on qui vulgui pot mirar-hi a través i on es podrà veure l’estàtua de Colom real. Aquesta interacció es desenvoluparà també amb col·laboració amb entitats del territori com l’Escola Oficial d’Idiomes de Drassanes o Rosa Sensat entre d’altres.