logo

Cicle Vibracions i sonoritats. Músiques/ pedagogies/ cossos

Imatge de vanherdehaage «Performance by the ship»
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)
https://www.flickr.com/photos/vanherdehaage/11276306853/in/photostream

 Cicle de 3 taules rodones 29.06 – 12.07 – 14.09 / 18h – 19:30h  Sala d’Actes

Les polítiques de la ciutat de Barcelona han marcat una imatge i relat d’un tipus de so i vibracions de la ciutat. D’una ciutat creativa, de turisme cultural, d’una ciutat de marca o de músiques travessada d’estils, llocs, festivals, i altres esdeveniments que generen un aparell comunicatiu i pedagògic sobre el que és la vida a la ciutat i les seves diverses sonoritats. A més, al costat d’aquesta qüestió, les pràctiques en educació musical, del cos i altres experiències interdisciplinars estan generant l’emergència de formes educatives que comporten altres models pedagògics de treballar amb les músiques, amb els cossos i les seves vibracions. Espais d’experimentació pedagògics que s’allunyen de l’educació del conservatori i produeixen altres llocs i aparells on aprendre i generar experiències de sons, cossos i vibracions diferents. D’altra banda, en contrast amb el repte d’un so de Barcelona o una forma de vibració i de moviment, hi ha pràctiques, espais i sonoritats  que configuren altres relats de la ciutat, altres formes de generar experiències musicals, de comunitats pràctiques i d’experiments educatius que ens parlen d’altres paisatges i espais on produir, compartir, experimentar o treballar amb la música. Un ventall de pràctiques que ens parla d’altres sonoritats.

Programa

– Músiques i eines d’educació popular: 29.06.2017

– Cos i vibracions: 12.07.2017

– Experimentació artística / pedagogies experimentals: 14.09.2017

Amb aquest programa Interfícies pretén creuar diverses realitats, pràctiques i iniciatives sobre temes d’educació popular, de pedagogies de la música i el cos, pensant en les múltiples formes d’experimentar i generar cossos i sons que fan vibrar la ciutat de Barcelona de múltiples formes. Aquesta activitat es desenvolupa en diàleg amb l’exposició de Brian Eno «Lightforms / soundforms» del 13 de juny l’1 d’octubre.

Organitza