logo

Retrats. Projecte en el marc del curs Educació viva i ciutat educadora

Logo retrats

És un projecte interdisciplinari que es conforma de tres subprojectes i una exposició final, i que engloba l’IES Montbui (Igualada), l’Escola Sant Jordi (districte de Trinitat, Barcelona), Escola Parc de la Ciutadella (districte de Ciutadella, Barcelona) i el Centre d’Art Torre Muntadas (Prat del Llobregat).Com a projecte multi-facial que és (per la quan tat d’interlocutors que el configuren), cada centre o espai portarà a terme un programa diferent, tots seguint el mateix fil conductor, i confluiran en un mateix espai com a exposició final i conclusió del projecte.

Retrats_ redes de instituciones
A cada centre educatiu es va treballar amb unes edats d’alumnat diferent, quedant la participació repartida de la següent forma:

‐ Escola Parc de la Ciutadella: etapa educació infantil. Projecte integral sobre animals, retrats i el context de ciutadella

‐ Escola Sant Jordi: Educació primària

‐ IES Montbui: educació secundària , visual i plàstica més música.

Escola Parc de la Ciutadella. P3 .
Un dels trets característics d’aquesta escola és la seva ubicació al costat del Zoo. L’accés a l’escola es fa a través del Zoo mitjançant un carnet identificatiu i en horari esglaonat a l’entrada i sortida. A partir de escolli el nom de la classe, les zebres, es va fer una recerca d’aquest animals des de la mascota de la classe, la impremta individual dels colors de la zebra com element representatiu de cada infant, i la construcció de una capsa col·lectiva amb capses petitones amb noms i les impremtes individuals. La part final del projecte inclou una estampació digital de la ma en diàleg amb els dibuixos de les zebres.

Retrats capsetes primariacebres_escola ciutat vella

 

 

Escola Sant Jordi.

A partir del treball amb l’anglès se han desenvolupat diverses accions que treballen des de el retrat: autoretrat individual amb programes d’ordinador i dibuix, amb un nuvol de tags amb paraules que ens defineixen, sobre les rutines dels grups d’estudiants amb fotos i relats, i finalment amb sortides al carrer per fotografiar els espais significatius

retrats escola sant joanretrats escol sant jordi el meu barri

retrats escola sant jordi_1

 

Institut Montbui. Secundària.

La proposta RETRATS es materialitza a través d’una instal·lació efímera produïda mitjançant aplicacions mòbils al l’espai de les arts i del coneixement Mont-Àgora de Sta. Margarida de Montbui. Aquesta instal·lació es composa d’un seguit d’hologrames treballats des de l’assignatura de visual i plàstica i una instal·lació sonora produïda des de l’assignatura de música.

Retrats_ies montbui hologrames i sons

instalacion artśtiica_Montbui:mont Agora

https://agora.xtec.cat/iesmontbui/portada/exposicio-retrats-creacio-amb-hologrames/