logo

Espai Apropiat, Apropia’t De L’espai. Projecte en el marc del curs Educació Viva Ciutat Educadora

Espai Apropiat, Apropia’t De L’espai.Projecte educació viva i ciutat educadora

Aquest projecte d’innovació educativa treballa la re-apropiació dels espais. Aquests no són concebuts com zones neutres, sinó com llocs de conflicte: espais de trobada, de diàleg i de negociació entre els usuaris i usuàries. El que volem és repensar la funcionalitat de l’espai escolar, a partir de potenciar l’agenciació de la comunitat educativa.

Parteix d’una situació força comú en els centres educatius, d’altre banda extrapolable a d’altres espais públics i comunitaris: detecció de conflictes ens espais de convivència (pati, passadissos i zones d’espera / wifi). A fi d’evidenciar-ho, l’alumnat dels centres han repensat aquestes zones i les han donat de nous usos, prenent com a estructura de base, una construcció amb pales reciclats, la qual serà tunejada a posteriori, és a dir, es convertirà en un espai apropiat en funció dels desitjos i necessitats del grup d’alumnes que s’apropiaran d’aquest espai.

Finalment, aquesta estructura serà ubicada al centre educatiu, a fi que els infants i joves puguin interactuar amb l’estructura, tot potenciant una nova manera de relacionar-se als uns amb als altres. Aquest projecte es posarà en marxa en tres centres educatius de la ciutat de Barcelona (Escola Collaso i Gil, Institut Consell de Cent. Finalment el projecte s’exposa també en la mostra de Modulacions del Prat de Llobregat

web espai_2web espai_1

Es poden seguir les intervencions desenvolupades des de Febrer a la seva web: https://espaiapropiat.wordpress.com/