logo

Visita Hack : Gestes disfuncionals. Marta Galán i dones del projecte+65 de l’Antic Teatre

Una proposta de MARTA GALÁN amb les dones del projecte comunitari +65 de l’Antic Teatre i amb la col·laboració de Nicolás Spinosa.

Visites Hack és un cicle experimental d’aproximacions a l’Arts Santa Mònica i/o als seus continguts a partir de formats artístics. Els diferents creadors/es, artistes i col·lectius convidats, mitjançant metodologies i pràctiques artístiques interdisciplinàries (arts en viu, arts visuals, música, performance, etc.), proposen unes experiències de relació amb el centre d’art que va més enllà de la idea de vista guiada.

Prenent com a punt de partida l’exposició Caminar sobre el gel, aquesta Visita Hack proposa connectar la idea de difuncionalitat en relació amb la pràctica artística i l’artista present en l’exposició, per proposar un moment compartit de reconstrucció  de les vivències quotidianes en senzilles “gestes disfuncionals”. I ésser disfuncional, en aquest cas, vol dir destinar un gran esforç i energia a empreses alienes a les convencions que configuren el nostre entorn social (i econòmic). Gestes disfuncionals, personals i (in)transferibles, que s’expressen en diferents formes de resistència i perseverança.

Marta Galán Sala és artista-educadora, autora de textos per a l’escena, directora i facilitadora de processos escènics i performatius fonamentats en pràctiques col·laboratives i/o comunitàries, en aquest cas amb el Grup de dones integrants del projecte comunitari +65 coordinat des de l´Antic Teatre al Barri de la Ribera i Santa Caterina, al que coordina enguany i de la que formen part: Pilar Bajo, Aurora González Roig, Maria Isabel Gutiérrez Bogado i Emilia Martin Moreno.

Fotografies d’Alessia Bombaci

Taller-Marta-Galan-29-768x512Taller-Marta-Galan-27-768x512Taller-Marta-Galan-25-768x512Taller-Marta-Galan-17-768x512Taller-Marta-Galan-10-768x512

Més informació i imatges a :

imatges de l’acció-intervenció “GESTES DISFUNCIONALS” a l´Arts Santa Mònica

 

 

El 2009 Marta Galán activa la plataforma TRANSlab. des d’on proposa diferents projectes col·laboratius i contextuals on les arts (especialment les arts escèniques i performatives) són eines pel desenvolupament cultural comunitari i/o l’educació artística. Amb aquest format treballa per a entitats i institucions com A bao A  Quo, Festival Ingràvid, Macba, Antic,CAET, Ajuntament de Barcelona, Festival Grec etc  El 2015 s’estrena al Teatre Lliure una adaptació del seu text El Conejito del Tambor de Duracell amb l´actriu Clara Segura, dirigida per Marc Martínez, i col·labora amb el Servei Educatiu del MACBA en la concepció de programes educatius per explicar l’art d’acció, la performance i les teatralitats dissidents. Dirigeix, juntament amb l’artista Nicolás Spinosa, el projecte Poéticas / Laboratorio Internacional de Performances, amb artistes visuals i escènics de Barcelona i Llatinoamèrica.