logo

Visites Hack: Viaplana i Piñón: poesia i abstracció. Una proposta de David Bestué

La proposta d’en David Bestué prenia com a punt de partida l’exposició Aftermath i centrant la mirada a en l’arquitectura fer un repàs per la obra de l’estudi Viaplana i Piñón, autors de la reforma de l’Arts Santa Mónica. Aquests arquitectes van treballar plegats entre els anys 1967 i 1997, creant obres bastant controvertides com la plaça del Països Catalans o la de Josep Barangé de Granollers (a punt de desaparèixer).
En David va proposar una conversa il·lustrada amb imatges, un teixit de línies argumentals i ressonàncies on proposava una aproximació que desbordava la mirada merament arquitectònica. Una vista amb la que vam recórrer els espais de Centre d’Art Santa Mònica i en els que a partir d’una conversa dialogada es van obrir uns punts de fuga que permetien articular altres perspectives entorn el relat arquitectònic.

 

David Bestué (Barcelona, 1980) es un artista interessat en les relacions entre l’art i l’arquitectura. Ha realitzat treballs al voltant de l’arquitecte Enric Miralles, Aproximació parcial al treball d’un arquitecte, a la sala Montcada de la Caixa (Barcelona, 2005), l’arquitectura espanyola del segle XX, Formalismo Puro (2012), i la Història de la enginyeria, Realismo, presentat a La Capella (Barcelona, 2015).

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6e