logo

Activació de projectes “Educació viva i ciutat educadora”

Des d’octubre, portem treballant a partir del curs  “Educació viva i ciutat educadora” on s’han gestat tres projectes educatius que ja estan donant els seus primers fruits i accions des del mes de febrer i març com a la part pràctica de ajuntar grups diversos de persones a treballar en xarxa. Aquestes accions o projectes entre espai públic, educació viva, interveció urbanística i arts visuals i pedagogia, han estat acompanyats i produïts des del curs, com una forma d’investigació-acció i aprenentatge-servei.

Espai apropiat. Apropia’t de l’espai,  s’articula a l’Institut Consell de Cent, l’Escola Collaso i Gil, i l’Escola Diputació, conjuntament amb Centre d’Art del Prat a Centre cultural El Remolar. Entre tots han construït i generat un procés de participació i intervencions als patis i espais dels diversos centres educatius. Podeu seguir les primeres intervencions desenvolupades des de febrer a la seva web: https://espaiapropiat.wordpress.com/

DSC05555

Intervenció al pati de l’Institut dissenyada per els/les estudiants

Una altra de les iniciatives ja activades és l’equip Post- SiTe Urbà. Aquest grup interdisciplinari de mestres, urbanistes, gestores i dissenyadores ha generat una estructura efímera d’intervenció en l’espai públic com a detonant de processos i relacions. D’aquesta manera plantejarà processos de diversos tallers d’arts visuals, arts escèniques i disseny mitjançant un dispositiu efímer d’intervenció urbanística i d’activacions comunitàries a la Plaça Fort Pienc (11 març), l’Espai Jove Boca Nord (18 març) i l’Arts Santa Mònica al maig (data per concretar).web: https://postsiteurba.wordpress.com

post site foto

Finalment, també s’està portant a terme el projecte Retrats, que es conforma de tres acciones interconnectades i una exposició final, i que engloba l’IES Montbui (Igualada), l’Escola Sant Jordi (districte de Trinitat, Barcelona), Escola Parc de la Ciutadella (districte de Ciutadella, Barcelona) i el Centre d’Art Torre Muntadas (Prat del Llobregat). Com a projecte multifacial que és (per la quantitat d’interlocutors que el configuren), cada centre o espai portarà a terme un programa diferent, tots seguint el mateix fil conductor, i confluiran en un mateix espai com a exposició final i conclusió del projecte. Logo retrats