logo

Plantes plantes? L’urbà vegetal en col·lectiu

Taller i instal·lacions 01.10.2016 i 8-9.10.2016 tot el dia, a la terrassa de l’Arts Santa Mònica (Taller) Façanes d’Arts Santa Mònica, Palau Moja i Palau Marc

Per a: públic general, familiar i persones i col·lectius interessats en la sostenibilitat

flyer-plantes606X420

Aquesta acció va ser un taller i una sèrie d’instal·lacions al Palau Moja, al Palau Marc i a l’Arts Santa Mònica en el marc de les Festes del Roser d’enguany, organitzades per l’entitat Amics de la Rambla. Durant les Festes de la Roser d’aquest any, les façanes del Palau Moja, el Palau Marc i l’Arts Santa Mònica, es transformaran amb l’ornamentació realitzada mitjançant un procés de treball amb entitats, escoles i altres agents locals. La proposta va ser inciativa del programa Interfícies (Arts Santa Mònica) en col·laboració amb el col·lectiu d’arquitectes Raons Públiques i Col·lectiu La Volta, i la Xarxa d’Escoles i Entitats més Sostenibles de Barcelona.

Aquest procés es basa en la realització de tallers construcció col·lectiva d’elements decoratius amb vegetals vius, a partir d’una reflexió sobre la sostenibilitat, la petjada mediambiental i la presència dels ecosistemes vegetals en l’espai urbà d’una manera integradora.

En el rerefons de la proposta hi conflueixen diverses intencions. En primer lloc aprofitar un moment festiu com aquest per a donar visibilitat a formes sostenibles i ciutadanes d’implicació amb el món vegetal. En segon lloc,  treballar per la interacció entre les pràctiques culturals i artístiques i la cultura ambiental urbana. I en darrer terme, obrir espais de trobada que impulsin o ajudin a reforçar la xarxa d’espais i comunitats diversos amb interessos compartits vers l’ecosistema vegetal en l’espai urbà (i en relació a diferents temàtiques vinculades com la sobirania alimentària, el medi ambient, les ciutats verdes, la memòria vegetal, etc.).

Pantes_p_14516458_244193352649835_6831093815167197981_nTreballadors i treballadores Arts Santa Mònica, Palau Moja i Palau Marc, famílies veïnes de Barcelona i alumnat de l’institut Milà i Fontanals van participar en una construcció col·lectiva que té com a objectiu engalanar les façanes d’aquests tres edificis posant en relleu la memòria vegetal, la sostenibilitat i la presencia dels ecosistemes vegetals a l’espai urbà d’una manera integradora.

PLantes_fachadaPlantes_fachada CuPdcRjWgAAzvHz

Un cop finalitzada la festivitat, cada un dels dispositius generats pels participants, va ser retornat i distribuit pel territori, amb l’objectiu de crear una xarxa d’espais i comunitats: Les accions previstes per a les Festes del Roser van continuar durant els díes 8, 9 i 10 d’octubre de 2016.

Palntes_p_14517453_244193115983192_5746633383767222386_nPantes_p _Cut3EjcW8AA-iZm

Més info:

https://www.facebook.com/interficiesantamonica/photos/tab=album&album_id=244193109316526

Més fotografies del repartiment de plantes:

https://goo.gl/8pXBSJ