logo

Interficies Festival Raval(s)

Des de fa uns mesos s’està reunint a diferents espais del Raval, el grup d’entitats, col·lectius i persones que organitzen conjuntament el Festival Raval(s), una trobada cultural al barri que, enguany, en la seva 14ena edició, tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de novembre. Raval(s) és un festival de cultures coordinat per la Fundació Tot Raval que compta amb un munt d’activitats gratuïtes, organitzades gràcies a la col·laboració i participació de la comunitat del Raval, amb la voluntat de mostrar les diferents cares del barri i de generar connexions entre els diferents agents del context.

Aquest any les dones seran protagonistes del festival, tot posant al centre de la programació el seu important paper, així com el dels moviments feministes del passat, present i futur del Raval. Els Jardins de Sant Pau del Camp, la Plaça Joan Amades o la Plaça dels Àngels seran alguns dels escenaris del Festival d’aquest any, en el qual també es programarà una obra de teatre de l’oprimit, exposicions, xerrades, jornades i itineraris històrics i culturals, entre d’altres. Tot a partir d’una aproximació feminista al barri.

ravals_ateneu

Des del programa Interfícies, cultura, educació i ciutadania també hi estem involucrats, en col·laboració amb el col·lectiu Taller de Ficció, i a partir de la seva recerca Plaers i subversions itinerants. Una investigació col·laborativa sobre reapropiacions efímeres de l’espai públic al barri del Raval. El projecte, sorgit arran de l’exposició Nunes. Més enllà del temps, proposa reprendre la deriva dels protagonistes del film Noche de vino tinto (Nunes, 1966) pels carrers del Raval a través de diferents activitats des de les quals relatar el barri i la seva història, de la mà d’algunes de les iniciatives feministes i llibertàries que avui el reclamen per a tots i totes, recorrent-lo en ruta, en manifestació, en comparsa, etc…

ravals
Així, de manera conjunta amb un munt d’entitats i organitzacions com la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu, Ravalnet, Ateneu del Raval, Laberint Cultura, BCN in Transformation, CMGG Josep Tarradellas, CMGG Josep Trueta, ANDRONA Cultura, INCA-Catalunya, la boqueria taller d’arquitectura SCCL, Fund. SURT i Raval Cultural, hem creat un grup de treball permanent al voltant del tema Raval, dona i diversitat de gènere, el qual, durant els dies del festival, engegarà diverses activitats.

D’aquí a un parell de setmanes podrem compartir tota la programació del Raval(s).