logo

Apadrina el teu equipament. Reunió general del projecte

Comencem el mes de setembre posant fil a l’agulla a algunes propostes que suposen una intersecció entre les pràctiques artístiques i l’educació.

Aquesta setmana vam assistir a la primera plenària del projecte Apadrina el teu equipament cultural, una iniciativa coordinada per la Fundació Tot Raval en el marc del Pla d’Educació de Ciutat Vella i el Districte que, segons les seves paraules, impulsa la col·laboració entre els grans equipaments culturals i els centres educatius del barri del Raval per desenvolupar projectes dins el currículum acadèmic i al llarg del curs escolar.

Les activitats es realitzen tant dins l’aula com a les instal·lacions dels equipaments culturals amb l’objectiu de treballar conjuntament en el desenvolupament d’una oferta educativa més adaptada a diferents realitats, tot apropant els grans equipaments culturals del Raval a l’alumnat dels centres educatius del barri.

Aquesta serà ja la quarta edició del projecte, en el qual hi participen equipaments com El Gran Teatre del Liceu, el Museu Marítim, el Palau Güell, el CCCB, el MACBA, la Filmoteca de Catalunya, el CSIC i, aquest any, ens hi incorporem l’Arts Santa Mònica i la Fundació Brossa, per a treballar conjuntament amb escoles bressol, de primària, de secundària, batxillerat i cicles formatius del barri.

plenari_apadrina-copia1La plenària es va centrar en fer presentacions i revisar qüestions relacionades amb el calendari i les fases de desenvolupament del projecte. I finalment, vam poder conèixer els centres educatius que ens han apdrinat! Durant aquest curs escolar, estarem treballant amb dues classes de 1r de Batxillerat de l’INS Consell de Cent, per una banda; i per l’altra, amb els i les alumnes de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Integració social del l’INS Miquel Tarradell.

Estem molt engrescats amb aquest repte que se’ns presenta i molt satisfets amb els nostres padrins. Des d’Interfícies, programa transversal entre cultura, educació i ciutadania de l’Arts Santa Mònica, col·laborarem estretament amb aquests dos centres educatius, en el marc de l’Apadrina, i desenvoluparem processos compartits de llarga durada que siguin significatius per ambdues parts.

Si voleu més informació sobre el projecte, aquí hi ha un enllaç sobre l’edició anterior: http://www.totraval.org/noticia/163/jornada-de-cloenda-del-segon-any-d-apadrina-el-teu-equipament-