logo

Vídeos de Taller de Ficció “Molt més que bars”

Presentem el resultat del projecte “Molt més que bars. Itineraris de plaer i subversió a partir de la pel.lícula “Noche de vino tinto”. Aquest  és un projecte realitzat pel col·lectiu Taller de Ficció en el marc del programa  que ha estat desenvolupat durant el 2016 a en relació a l’exposició Nunes. Més enllà del temps ha tingut lloc al centre Arts Santa Mònica de Barcelona del 14 de Juliol al 2 de Octubre de 2016 i des del programa Interfícies s’ha impulsat una proposta d’activitats, mediació artística i investigació documental relacionada amb aquesta exposició que el Taller de Ficció  ha dut en un procés amb dues fases.

Aquí expliquem el treball de Taller de Ficció

A partir del film Noche de vino tinto (1966), de José María Nunes, des del Taller de Ficció es va iniciar una reflexió sobre tota una sèrie de bodegues i bars de la Barcelona més canalla que van desaparèixer als anys 90.Es va plantejar la pregunta inicial: Què ha quedat després d’aquelles  “noches de vino tinto”? i així es va iniciar una investigació sobre espais del barri que encara mantenien forts vincles comunitaris i fins i tot havien creat models de sostenibilitat més enllà dels diners fàcils que ofereix el turisme. Dos d’ells estaven relacionats amb la pràctica musical: Robadors 23 i la Societat Coral Els Amics. El tercer estava relacionat amb l’esport com a eix de dinamització social: el bar seu del Atlanta Club de Fútbol. L’últim estudi de cas era el d’un espai que aportava la perspectiva de gènere: La Sal (actualment Guixot) conegut com el primer bar feminista de l’estat des de la seva fundació a finals de la dècada dels 70. Finalment, es va sumar a ells el Koitton Club, situat fora del Raval, al barri de Sants, però també està molt vinculat a la música en viu i el cooperativisme.

Vídeos i recerques produïts