logo

Curs i seminari Educació viva i ciutat educadora. Pràctiques artístiques, aprenentatge cooperatiu i treball en xarxa

Els equipaments i els agents artístics, i els centres educatius i les entitats socials desenvolupen cada cop més un paper actiu amb relació a la ciutat i els barris, treballant en xarxa a partir d’activitats i projectes educatius i col·laboratius en què les pràctiques interdisciplinàries entre cultura, recerca i espai públic articulen projectes d’innovació i de transformació pedagògica i social.

Educació viva i ciutat educadora planteja una primera part entesa com a espai per reflexionar i intercanviar sabers, en què es proposa obrir un debat sobre la innovació pedagògica i social, l’educació de les arts i el treball en xarxa, tant des de l’exercici pràctic com des de l’establiment d’un diàleg amb altres models i la revisió de propostes de treballs que ja hagin estat realitzats. La segona part es desenvolupa com un espai pràctic, un taller en què es dissenyaran i es realitzaran activitats i projectes vinculats al mateix context professional (aula, entitat, servei, projecte, etc.) amb el barri i amb temàtiques específiques pensades per a donar resposta als interessos dels i les participants i a les necessitats de cada entorn de treball.

IMG_3966Es partirà de l’ús dels recursos que ofereix l’Arts Santa Mònica i del capital humà i cognitiu vinculat als seus programes d’arts i, específicament, al programa Interfícies.

 

 

Les propostes que es facin en l’àmbit de la formació es podran concretar en activitats i projectes que es duran a terme durant el curs, així com en la realització d’una exposició, un esdeveniment o una publicació final que doni compte de tot el treball desenvolupat i dels materials produïts.

En col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona