logo

L’educació de les Arts: Projectes innovadors als centres educatius

Aquest projecte neix partir d’una proposta de la comissió d’ensenyament del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT) i la col·laboració amb Interfícies, el programa transversal de cultura, educació i ciutadania de l’Arts Santa Mònica, centre de la creativitat. Aquesta mostra s’emmarca en un procés de treball a llarg termini del centre amb la pedagogia de l’art i el treball amb escoles i professorat.

L’educació de les Arts: projectes innovadors als centres educatius pretén evidenciar la importància de l’Educació artística principalment a l’educació obligatòria, la seva contribució a l’educació integral, i a la cohesió en el més ampli sentit del seu significat.

Aquest projecte es basa en la creació d’una mostra de projectes educatius on l’educació artística és la protagonista: Hi participa activament, col·laborant i vertebrant el currículum en el context del projecte i les estratègies d’ensenyament i aprenentatge Més que parlar de centres, s’ha volgut convidar a presentar projectes per a mostrara tots els nivells educatius, des de l’educació infantil a la formació inicial del professorat. Aquest arxiu mostra les experiències, els processos i els resultats obtinguts mitjançant aquest sistema de treball global i integrador.

Durant el període de residència del projecte es proposen les següents activitats:
Una mostra d’experiències interdisciplinàries reeixides, de l’àmbit – o al voltant – de l’àrea d’educació visual i plàstica i artística en general.
Taules de debat que evidenciaran la importància de l’educació artística des de la diversitat de punts de vista, pedagògic, científic, cultural, artístic….
Tallers d’arts participatius, adreçats, tant a professionals de l’educació com a un àmbit més familiar, que donaran la oportunitat de conèixer l’aspecte integral i educatiu de les arts.

www.colbacat.cat/projectes.html

Participen: Institut Josep Mestres i Busquets. Escola Miquel Granell. INS Alella. IE Costa i Llobera. Institut La Segarra. Institut Moisès Broggi. Escola l’Espill. Escola Labouré. Escola Isabel de Villena. Escola Nabí. Grau d’Educació Infantil. Fundació Universitària del Bages (FUB). Facultat de Ciències de l’Educació (UAB). Escola Els Encants. Escola Josep Mª de Sagarra. Escola Isabel de Villena. Màster investigació educativa. Especialització Art, Cos i Moviment (UAB). Escola El Martinet. Institut Can Mas. EASD Deià. IES XXV Olimpíada. Institut d’Ensenyament Secundari. IES Frederic Mompou. CEIP Sant Martí. Escola Joan Torredemer. Escola La Maquinista. Schurz High Sccool. Steinmetz High School. Disney ll Magnet School. Monroe Elementary School Franklin Fine Arts Center. InterAmerica Magnet School. John W. Garvy School. Escola d’Art i Disseny ESARDI. Escola Fluvià. Escola Miralletes. Institut Consell de Cent. Institut Milà i Fontanals.
Imatge Projecte: Entre el lloc i l’espai. Alumnes del Grau d’Educació Infantil de UManresa. UCC.